Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, Hayvancılık ve Bitkisel Üretimin geliştirilmesini amaçlayan ‘Örnek Köy Projesi’ Altunhisar ilçesine bağlı Yeşilyurt Köyü sakinlerine anlatıldı.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geçtiğimiz gün Altunhisar İlçesine giden Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin ve İlgili Kurum Müdürleri; Kınık höyüğü kazı çalışmaları başta olmak üzere ilçenin tarihi ve tarımsal alanlarını incelediler.

Ziyaret ve incelemelerinde Vali Yılmaz Şimşek ve birlikteliğindeki heyete Altunhisar Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, belediye Meclis Üyeleri ile muhtarlar eşlik etti.

Ziyaret ve incelemeler kapsamında Sıra Çakıl Hanı, Han Köprüsü, Belediye Kültür Evi, Osman Gözcü Evi, Ömerli deresi ve Zindan Vadisine giden Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek ve birlikteliğindeki heyet, daha sonra Yeşilyurt Köyü sakinleri ile yapılan toplantıda bir araya geldi.

Tarım Müdürü Asım Baş tarafından ‘Örnek Köy Projesi’nin detaylarının anlatıldığı toplantıda Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek,  birlikte üretimin önemine değinerek “Örnek Köy Projesi’ne Hayvansal ve Bitkisel Üretim yapan çiftçilerimiz dâhil olacak. Proje toplu Hayvancılık ve Bitkisel Üretim alanlarının oluşturulması için büyük bir fırsat olarak görülüyor” dedi.

Yine yapılan toplantıda Vali Yılmaz Şimşek, Yeşilyurt köyü sakinlerinin sorun, görüş ve taleplerini dinleyerek sorunların biran önce çözüme kavuşturulması noktasında ilgili korum müdürlerine talimat verdi.


 
Editör: TE Bilişim