Altunhisar Kaymakamlığı, İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda yapılan programa Altunhisar Kaymakamı Yunus Emre Akpınar, Konya Başvaizi Dr. Abdurrahman Büyükkörükçü, İlçe protokolü, kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Belediye düğün salonunda gerçekleştirilen programda konuşma yapan Kaymakamımız Yunus Emre Akpınar konuşmasında mili ve manevi değerlerimizin korunarak yaşatılmasının önemine vurgu yaparak şunları söyledi; “Vefatının, yani Vuslatının 746. Sene-i devriyesinde büyük mütefekkir, gönül insanı, sevgi medeniyetimizin mimarlarından Mevlana Celalettin-i Rumi Hazretlerini bir kez daha rahmetle, minnetle yâd ediyoruz.

Ancak ve ancak aşk ile yazılmış bir eser yedi buçuk asır ayakta kalabilir. Hz. Mevlana eserlerini öyle bir aşk ile meşk etmiş ki, Vuslatından 746 sene sonra dahi bir araya geliyor, onu yâd ediyor, onun düğün gecesinde birbirimizle muhabbet ediyor, sohbet ediyoruz. Şunu özellikle hatırlatmak isterim ki; Mevlana, arkasında sadece nice yazılı eserler ve sönmeyen fikirler bırakmış bir insan değildir. Arkasında aşk ile yoğurulmuş o tür eserler, aşktan ilham almış fikirler bıraktığı içindir ki, sadece bu salonda değil, 780 bin kilometrekare içinde de bir muhabbet ve uhuvvet iklimini muhafaza edebiliyoruz.

Eğer bir vatanımız varsa, bu Mevlana gibi gönül dostlarının sayesindedir. Bir ülkemiz, bir bayrağımız, istiklalimiz varsa bu, Mevlana gibi, Yunus Emre gibi, Hacı Bektaş-ı Veli, Hacı Bayram-ı Veli gibi ulu mimarların sayesindedir. Eğer bugün tek bir millet olarak kardeşçe hür ve bağımsız yaşama imkânlarına sahipsek bu Sultan Selahattin kadar, Sultan Kılıçaslan kadar, Sultan Alparslan kadar biliniz ki Hz. Mevlana’nın, Ahmet Yesevi, Fakî-yi Tayran’ın aşk ile yoğurdukları eserlerin neticesindir. Bütün şehitlerimiz ve gazilerimiz gibi medeniyetimize ve milletimize ilmi, idraki, irfanı, hikmeti taşımış olan aziz gönül mimarlarımızı, medeniyet mimarlarımızı da bu Vuslat günü vesilesiyle hürmetle, minnetle yâd ediyoruz. Vuslatının 746. Yıl dönümünde Hz.Mevlana’yı tekrar rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Bu güzel düğün gecesini bugüne kadar tertip edenlere ve yaşatanlara şükranlarımı sunuyor, ülkemizin, milletimizin, uhuvvetimizin, muhabbetimizin daim olması temennisiyle, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Kaymakam Yunus Emre Akpınar’ın konuşmalarının ardından Konya Başvaizi Dr. Abdurrahman Büyükkörükcü hoca tarafından “Mevlana’nın Hayatı ve Mevlevilik” konulu sohbet gerçekleştirildi.

Program öğrencilerin semazen gösterileri ile son buldu.

Editör: TE Bilişim