Altunhisar ilçe kaymakamı Ercan Kayabaşı ilçe genelinde aşırı sıcak zararı, samyeli, çığ, heyelan, taban suyu yükselmesi, sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, dolu, kırağı, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ile yüzde 30 oranında zarar gören çiftçilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının erteleneceği müjdesini verdi.

Bakanlar Kurulunun 20.06.2018 Tarihli ve 2018/11983 Sayılı kararları doğrultusunda, Altunhisar İlçesi genelinde meydana gelen,  aşırı sıcak zararı, samyeli, çığ, heyelan, taban suyu yükselmesi, sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, kar fırtınası, dolu, kırağı, don, kuraklık, yıldırım düşmesi, güneş yanıklığı ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler sebebiyle ekilişleri ürünleri, hayvan varlıkları, tesis veya seraları en az % 30 zarar gören, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı gerçek ve tüzel kişi üreticilerin, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kapsamındaki kredi borçlarının ertelenmesi ile ilgili olarak; Altunhisar Kaymakamı Ercan Kayabaşı Başkanlığında, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Selçuk Yılmaz, Mühendis Osman Bezeng, Malmüdürü V. Ahmet Sağ, Tarım Kredi Kooperatifi Temsilcisi Fatih Kapu ve Ziraat Odası Başkanı Ali Atasoy ‘un iştirakleri ile Kaymakamlık toplantı salonunda saat 14.00 da toplanılmıştır.

Altunhisar Merkez, Köy ve kasabalarda 2018 yılı üretim döneminde, Meyve ve bağ alanlarında ilkbahar geç donlarından dolayı, aynı zamanda hububat, baklagil ve sebze alanlarında dolu yağışından dolayı % 40 ve üzerinde zarar meydana geldiği, Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne Afet Bilgi Formu ile bildirilmiştir. Tabi Afetlerden zarar gören, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı gerçek ve tüzel kişi üreticilerin, (bir ay içinde) 25.07.2018 tarihine kadar, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi borçlarının ertelenmesi için yazılı olarak başvuru yapmalarına İlçe Hasar Tespit Komisyonunca oy birliği ile karar verilmiştir.
 
 
Editör: TE Bilişim