Muhteşem bir organizasyonla Altunhisar’da yapılan Altunhisar 1. İller Arası Wushu Qinda Turnuvası dün tamamlandı.

 

Turnuvanın gerçekleşmesinde büyük emeği olan Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş ve Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı’nın emekleri azımsanmayacak kadar çok. Altunhisar’da gerçekleştirilen bu organizasyonda sadece spor yapılmadı aynı zamanda Altunhisar ve kültürü tanıtıldı.

 

Küçük bir ilçe olmasına rağmen büyük bir yüreklilikle gerçekleştirilen organizasyonda 8 ilin sporcularına Altunhisar insanının misafir perverliği, Altunhisar’ın ekonomisi, yerli ve doğal üretim meyveleri tanıtıldı.

 

Pazar günü öğleden önce ilçenin tarihi ve turistik yerlerine gezi düzenlendi. İlçede bulunan ve ilçe tarihini yansıtan Kültür Evi’nde misafirlere çay ikramı yapılarak Belediye Başkanı Erdal Sarı tarafında kültür evinde sergilenen eşyalarla ilgili bilgiler verildi. Altunhisar’ın kültürünü aktaran şiirlerinde okunduğu Kültür Evi ziyaretinin ardından Altunhisar’ın en büyük tarım işletmelerinden biri olan UNİ tarım ziyaret edildi. Büyük ve çeşit çeşit meyvesi bulunan bahçeyi gezen konuklar doğal olarak yetiştirilen meyvelerden de tatma şansı buldular. Birkaç ay önce açılışı gerçekleşen ve tamamen doğal taşlarla inşa edilen Zindan Vadisi’ni de ziyaret eden konuklar gördükleri manzara karşında büyülendiklerini ifade ederek Başkan Erdal Sarı’ya teşekkür ettiler ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Gittikleri birçok şehirde maçlar ve otel arasında gidip geldiklerini belirten konuklar “İlk defa böyle bir organizasyon ve misafir perverlik gördük. Burada sadece spor yapmış olmadık aynı zamanda da Altunhisar İlçesi’nin tarihi dokusunu, kültürünü, lezzetlerini ve en önemlisi de misafir perverliğini görmüş olduk. Çok güzel bir organizasyondu biz Altunhisar da dolayısıyla Niğde’de olmaktan çok mutlu olduk. Bu tür spor organizasyonlarının gelişerek çoğalması hem Niğde hem de Altunhisar’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim