Altunhisar İlçemizde Özel Aşiyan Bakım Merkezi Engelli ve yardıma muhtaç İnsanlara kol kanat geren ve aile sıcaklığı veren bir müessese olması mutluluk veriyor.

2012 yılında acılan sağlıklı güven veren 100 yataklı Aşiyan Bakım merkezinin 50 kişiden oluşan engellilere hizmet veriyor.

Aşiyan Bakım Merkezinin Kurucu sahibi Emin Ahmet Çetin yaptığı açıklamalada “Türkiye’de yüzde 10 oranında bir engelli nüfusuna olduğuna dikkat çekti, bu rakamlar Niğde için değerlendirildiğinde yaklaşık 30 bin kişiden her 3 kişinin engelli olduğunu ifade etti. Bizim merkezimizde engellilerin bir kısmı kendi ihtiyaçlarını kendisi görebilecek durumda oldukları, bazı engellilerinde ağır olduklarını için kendi imkânlarıy’la ihtiyaçlarını gideremediklerini söyledi. 50 engelli hastamıza 30 kişiden oluşan personelimiz var, bakımlarını bu personeller tarafından yapıldığını söyledi. Hayat ve yaşamları kendi evleri ve yakınlarının yanından daha iyi olması için burada yaşamaları yönünde hizmet veriyoruz, mesleğimizi layıkıyla yerine getiriyoruz, engellilerin sayısı artıkça daha iyi ölçülerde olacaktır.

Çetin; Niğde’deki ağır engelli sayısının 3 bin kişinin üzerinde olduğuna dikkat çekti, bizler gibi insanlara ihtiyaç vardır, ”Allah o engelli insanları yarattıysa bizlerde o insanlara bakmak için bizleri de yaratmıştır, hadisi şerifte ”Dünyada bir zehre miktarı kadar iyilik ve zehre miktarı kadar kötülük yapmış kişiler ahrette görecektir.” bir hadisten güzelli ile çalıştıklarını, Kurucu Müdür Emin Ahmet Çelik, ”Her birimiz potansiyel bir engelli adayız, sokaklarda zor şartlardan kurtarmak ve onların insanı şartlarda yaşamasını sağlamak için, sıcak aş, temiz kıyafet, sıcak yatak sunmayı ve sevgi dolu gözlerle baktıklarını ve engellilerin sağlıkları için ilaçların kullanımında sağlık konusunda çok önem verdilerini söyledi.

“DESTEK OLMAYANLAR, KÖSTEK OLMASIN”

102 yatak kapasiteli, yaklaşık 2500 metrekarelik kapalı alanı 1500 metrekarelik den fazla bahçe alan üzerine kurulmuş, Türkiye’nin en büyük bakım ve huzurlu engelliler için bakımevi olma özelliğini taşımaktadır, yaklaşık 30 personeli ile 2012 yılından beri 50 engelli hastaya hizmet veriyor.

Altunhisar İlçesi merkezinde eski Adliye binası olan ve tekrar hayata kazandırıldığını ve çürümeye terk edilmiş atıl binayı kurtarmış olduk. Yedi 24 saatleri hizmet veriyoruz.

Çetin engelli hastalarımız için her şey düzenlenmiştir. Daha kaliteli hizmet vermemiz için bazı konularda sıkıntıları yaşadıklarını, bizleri bu işimizi seviyoruz, severek de işimizi yapıyoruz, Devletimizin kendi bakım evindeki bir engelli hastasına resmi olarak aylık masrafı 4.500 TL dir, artı eksi 100- 200 lira oynarken, bizde devletin hasta başına vermiş olduğu rakam 1.600 lira bizim masrafımız bu rakamın üstündedir.

Daha kaliteli iş daha kaliteli hizmet için bütün zorluklar karşısında eksiksiz hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Kurumumuzu devlet görevlileri gelerek denetliyorlar, ama adaletli denetleme yapılmıyor. Kalite ve istenilen bazı eksiklikler karşısında dolayı devlet görevlileri bize ceza kesiyor ekonomik sıkıntı sokmaya çalışılıyor.

Biz her şeyimiz ile devletimizin yanındayız, bize gelen Bakanlık denetleme ekipleri gereken incelemeleri yapıyorlar. . Bu durumlar karşısında devletimiz bu masum insanların sokakta yaşamalarını istemiyorsa bizlere ekonomik sıkıntıya düştüğümüz zaman bize destek olmalarını istiyoruz. Bizlerin bu insanlara aileleri bizler gibi bakamazlar yazık ederler, bizlerin kıymetini bilsinler engelli insanların yakınları biliyor bazıları idareciler bilmiyor, burasını bilmeyenler bir gün gelsinler başta Milletvekilleri ve idarecilik yapanlar neden gelmiyorlar? Bu insanları gelsin ziyaret etsinler.

Büyük sıkıntılarla ayakta durmaya ve yaşatmaya çalıştığımız büyük emeklerle büyük masraflar yaptığımız bu yeri yıkmasınlar, bu insanların ah ı büyük olur, sizler yaşatın ki bizler yaşatalım. Ben İlçede 30 kişiye iş imkânı veriyorum.%50 kapasiteyle çalışmamıza ragmen bu kapasitemiz %100 olsa ortalama 60-70 personel burda çalışmış olaçak Vergisi, SSK alış verişi ile 2500- 3000 bin liraya yakın 3 bin kişilik bir ilçeye girdi sağlanıyor.

Çetin;3 senedir hizmet veren kurumumuzun neden yarı kapasiteyle çalıştığı konusunu sizlerin takdirine bırakıyorum.Belki de gazeteci olarak sizlerin asıl araştırmanız gereken konu budur.Eğer Niğde sokaklarında, mahallenizde veya köyünüzde insani şartlarda yaşamayan hiç bir engelli görmüyorsanız bu konuyu göz ardı edebilirsiniz.




Editör: TE Bilişim