Altunhisar 1. İller arası Wushu Qinda turnuvası Niğde’nin Altunhisar İlçesinde başladı. Saat 13.00’de başlayan açılış törenine Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş, Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Altunhisar İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Kavkav, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Wushu Federasyon Genel Koordinatörü Kemal Yolcu, diğer ilçe kurum amirleri, sporcular ve Altunhisarlılar katıldılar.

 



Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş; “Güzel bir turnuvanın gerçekleşmesinde bizler elimizden geleni yaptık ama asıl önemli olan sizlerin çocuklarımıza verdiğiniz emektir. Sizler çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarıyorsunuz. Bu gün burada 7-8 yaşında çocuklar maçlar yapacaklar. Wushu sporundaki disiplin ile çocuklarımızın yetişmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bizler Altunhisar’da çocuklarımıza Wushu sporu ile spor yapmalarını sağlayarak onların geleceğe bakışlarını değiştirdik. Bizler bu organizasyon ile ülkemizin çeşitli bölgesinde yaşayan çocuklarımızın burada buluşmasını sağlayarak kültürlerin kaynaşmasını sağladık. İller arası turnuva çocuklar için bir antrenman isteriz ki ileride daha büyük organizasyonlara imza atalım. Siz hocalarımızdan çocukların sporu sevmesi ve devam ettirmeleri için elinizden geleni esirgememenizi diliyorum. Ayrıca bu turnuvanın gerçekleşmesinde büyük katkıları olan Aşiyan Rehabilitasyon Merkezi yöneticilerine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan’da yaptığı konuşmada sporculara başarılar dileyerek centilmence sürecek mücadeleler gerçekleşmesi temennisinde bulundu.

 

Belediye Başkanı Erdal Sarı yaptığı konuşmada; “Âşıklar şehri olan Altunhisar’da gerçekleştirilen bu güzel organizasyonda sizleri aramızda görmekten sonsuz mutluluk duyuyoruz. 1’incisini düzenlediğimiz spor etkinliğimiz ile değişik illerden gelen sporcu kardeşlerimizin bir birleri ile kaynaşmasına vesile olabilmiş olmaktan dolayı memnunuz. Barış içinde, centilmence, dostluğun ve kardeşliğin öncelikle kazanmasına vesile olması arzusuyla burada maçlar gerçekleştirilecektir. Altunhisar’ın nüfusu küçük ama yüreği çok büyük olduğunu bilmenizi isterim. Sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Çocuklarımızı içki, sigara, uyuşturucu, telefon, internet ve birçok kötü alışkanlıktan kurtaracak olan en önemli görevleri sizler ifa ediyorsunuz siz antrenörlerin çabaları bu denli devam ettiği sürece bu alışkanlıklar azalacaktır ve geleceğimizin teminatı gençlerimiz gelecek nesillere taze dip diri bir şekilde ulaşacaklardır diyen Başkan Erdal Sarı sözlerine şöyle devam etti “Bizim geleceğimizin teminatı gençlerdedir. Bu gençleri de geleceğe taşıyacak olan kişilerde siz hocalarımız ve hakemlerimiz olacaktır. Tekrar hoş geldiniz diyor çocuklarımıza başarılar diliyorum.”

 

 

Yılbaşından bu yana her yıl süren faaliyetlerimize devam ediyoruz diyen Wushu Federasyon Genel Koordinatörü Kemal Yolcu “Bugün Altunhisar’dayız sonra Batman’da ve daha sonra da Ankara’da. İnşallah bu tür faaliyetleri yaparak hem Wushu sporunun gelişmesine hem de bölgemizde spor yapan antrenör arkadaşlarımız ve çevrelerine katkı olmasını umut ediyorum. Bu tür organizasyonların artarak hem federasyon bünyesinde hem de yerel yönetimlerle ancak yapılabilir. Niğde’de ilk kez böyle bir organizasyon oluyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ali Özkan hoca 2011 yılında 2 sporcu ile Türkiye Şampiyonasına gelmişti bu gün burada yüzlerce öğrenciyi yetiştirmeye devam ediyor. Niğde, Milli Sporcumuz Hatice Ekim ayında ülkemizi temsil edecek ve Niğde özelliklede Altunhisar’ın adını tüm dünyaya duyuracaktır diyorum. Wushu sporunda önemli bir hamleyi Altunhisar’da bu turnuva ile gerçekleştirdiğini vurgulamakta fayda görüyorum. Umarım Wushu sporu adına çok daha büyük başarılara burada yapılan maçlar vesile olacaktır” diye konuştu.

 

Ankara, Adana, Aksaray, Antalya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Konya, Çorum ve Niğde İllerinden 25 Hakem, 85 Erkek ve 55 Bayan sporcunun katılımıyla Altunhisar Kapalı Spor salonunda gerçekleşen açılış töreninin ardından Wushu Qinda maçlarına geçildi. Sporcuların rakipleri ile yaptıkları maçlar kıran kırana geçti. Çeyrek final ve yarı final olarak gerçekleştirilen bu günkü maçlarda 92 sporcu finale yükseldi. 1’incisi düzenlenen İller arası Wushu Qinda turnuvası yarın yapılacak olan final maçları ile sona erecek. Final maçlarında dereceye giren sporculara Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ında katılacağı ödül töreni ile madalyaları verilecek. Renkli görüntülere sahne olan Wushu turnuvasının final maçları yarın (Pazar günü) 9.00’da başlayacak tüm Niğdeliler davetlidir.



 



Editör: TE Bilişim