Altunhisar Kaymakamlığı ile merkezi Nevşehir’de bulunan Ahiler Kalkınma Ajansı arasında imzalanan protokole göre Altunhisar’da kamu görevlilerine yönelik kişisel gelişim eğitimi gerçekleştirildi.

 
Altunhisar’ın değişik kurumlarından (46) kırk altı personelin katıldığı program, Kaymakamlık toplantı salonunda 05-09/01/2015 ve 12-16/01/2015 tarihleri arasında iki hafta boyunca yapıldı.On iş gününde toplam  kırk saat yapılan eğitimin içeriği; motivasyon ve stres yönetme,diksiyon,hızlı ve etkili okuma,iletişim ve beden dili,kişisel imaj,protokol ve görgü kuralları,etkin çalışma ve zaman yönetimi idi. Yıllarca Trt genel müdürlüğünde ve Niğde üniversitesinde bu konularda çalışma yapan, alanında uzman Şükriye TURAN’ın sunumlarının içeriği çok zengin,anlaşılır ve faydalı olduğu gözlemlendi.


Kamu çalışanlarının genellikle genç olduğu Altunhisar’da bu tür eğitimlere çok ihtiyacın olduğunu dile getiren kursiyerler, programın çok verimli geçtiğini, çalışma ve özel hayatta lazım olan bazı  bilgileri  doğruları ile karşılaştırma imkanı bulduklarını bunun da iş performansında başarıya özel hayatta özgüven katacağını belirtti. Eğitimin içeriğinin çok çeşitli olmasının ilgiyi artırdığına dikkat çeken kursiyerlerden bazıları, bu konuların her birisinin çok önemli olduğunu ve günlük hayatımızın vazgeçilmez parçası olduğunu dile getirdiler.


Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar YEŞİLTAŞ konuyla ilgili yaptığı açıklamada,kurumlarımızda çalışan personelin performansına katkıda bulunmak,kurumsal kapasiteyi arttırmak,moral ve motivasyonunu yükseltmek,kurum kültürünü artırmak,personelin konuyla ilgili bilgilerini güncellemek amacıyla yaptığımız bu eğitimin faydalı olduğunu düşünüyorum.Katılan personelden aldığımız geri bildirimlere göre, personelin gayet memnun kaldığı gözlemlenmiştir. Biz de bundan sonra bu gibi çalışmalara daha fazla önem vereceğiz, dedi.


 
 





Editör: TE Bilişim