Altunhisar Kaymakamlığı muhtaç vatandaşların evlerini onarıyor.

Altunhisar Kaymakamlığı, ilçe merkezinde 1, Yakacık Kasabası'nda 2 olmak üzere yardıma muhtaç vatandaşların evlerini onarıyor. Onarımlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından finanse ediliyor.


Kaymakamlık; Yakacık'ta 1 evin çatısını, 1 evin çatı, mutfak ve banyosunu, ilçe merkezindeki 1 evin de çatı ve banyosunu tamir ettiriyor.


Tadilatlar için her eve 15'er bin TL kaynak aktarıldı. İnşaatlar 40 gün içerisinde yapılarak sahiplerine teslim ediliyor.


İlçede bir yıl önce başlatılan çalışmayla, maddi durumu iyi olmayan, yaşlı, dul ve engelli bireylere sahip aileler tespit edildi. Kaymakamlıkça, eski ve oturulamayacak durumdaki evler ise onarılarak kullanışlı hale getirildi.


Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yeşiltaş, ihtiyaçlı aileleri düşünerek adım attıklarını, yoksullara kendi arsaları üzerinde ev yaptıklarını söyledi.

 


''Yardımları kalıcı hale getiriyoruz''


 


Kaymakamlık tarafından yapılan maddi yardımların geçici olduğunu, yardım yapılan aileden bir hafta sonra tekrar başvuru alabildiklerini vurgulayan Kaymakam Yeşiltaş, ''Yapılan yardımları kalıcı hale getiriyoruz. Aile bireylerinin yaşam boyu rahat ve mutlu şekilde hayatlarını sürdürmelerine katkı sağlıyoruz. Vatandaşlarımızın mutluluğunu görmek bizleri de mutlu ediyor. Talep geldiği sürece projeye devam edeceğiz'' dedi.

 


''Kar yağmasın diye dua ediyordum''


 


Kaymakamlıkça yaptırılan evini teslim ev sakini vatandaşlar, rahat bir eve kavuştukları için çok memnun olduğunu söyledi.


 


Eski evlerinin oturulamayacak durumda bulunduğunu anlatan ev sakinleri ''Evimizin çok kötü bir hali vardı. Kar yağmasın diye dua ediyorduk. Yağmur suları evin içine giriyordu. Şimdi sapasağlam bir eve kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.'' diye konuştular.












Editör: TE Bilişim