Altunhisar Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü tarafından Mekke’nin Fethi gecesi düzenlendi. 

Aziz Andaç erkek yurdu sosyal salonunda düzenlenen Fetih programı, Altunhisar Belediyesi ve Altunhisar İmam Hatip Lisesi işbirliği ile kurulan mehter takımının konseriyle başladı.

İlk konserini veren mehter takımı katılımcılardan büyük alkış aldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda konuşan Altunhisar Müftüsü Abdullah Yakalı, Bu gece yılbaşı eğlencesi değil, Mekke’nin Fethi’nin yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, "Bugün büyük Fetih, Mekke’nin Fethi’nin yıl dönümünde hep birlikte bu geceyi idrak ediyoruz. Mekke’nin Fethi özlem ve sevdadır. Mekke’nin Fethi güven, sabır, zafer ve kurtuluştur" dedi.

Altunhisar Kaymakamı Ercan Kayabaşı ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: " Bugün elhamdülillah yine bir Fetih gecesinde hep birlikte tek yüreğiz. Hepimizin bildiği gibi, bu topraklarda yaklaşık 1000 yıldır İslama, kimliğimize, değerlerimize karşı yürütülen bir kültür savaşı var. Bu yüzden çok dikkatli olmalıyız"dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinden Prof. Dr. Seyit Avcı "Bu topraklarda yaşayanlara insan insanın kurdudur diyen batının mesleği, paradigmalar sistemli bir şekilde medeniyet olarak dayatılmaya çalışıyor. Ailelerin hızla çözülmesine vesile oldular. Ahlak ve maneviyat yoksulu bir nesil oluşturmaya çalıştılar. Gelişen kitle iletişim araçlarıyla yılın 365 günü, 7 gün 24 saat kablolu kablosuz televizyonlardan her türlü ekrandan, internet ağından, yeni neslin üzerinde her türlü kokuşmuşluğu boşaltıyorlar. İşte bu gece elhamdülillah, Allah’a şükürler olsun burada olan gençlerimize bir kötülük olmayacak. Elhamdülillah burada olan kardeşlerimiz ne uyuşturucu kullanacak, ne de alkole başlamış olacak. Çünkü Mekke’nin Fethi’nde zamanın her türlü teknolojisini bilen, zamanın her türlü askeri yapısını bilen, bölgeyi bilen, yeni fetihler olacaksa, Mekke’nin Fethi’ni iyi anlamamız lazım geliyor. Allah yeni fetihler için koşmayı, Allah yolunda ölmeyi hepimize nasip etsin" dedi.
Program çeşitli etkinliklerle son buldu.
Editör: TE Bilişim