Altunhisar Kaymakamlığı imkanları ile Ulukışla Köyüne spor salonu kuruldu.

Özellikle yerel seçimlerden sonra köye dönüşen kasabalarla birlikte tüm köylere hızla hizmet götürmeye devam eden Altunhisar Kaymakamlığı  az rastlanan bir uygulamayı hayata geçirdi. Köylerdeki vatandaşların da sağlıklı yaşam için spora rahatlıkla erişebilmesi amacıyla artık spor salonları vatandaşların ayağına götürülüyor.

 

Ulukışla Kasabasının köye dönüşmesinin ardından eski belediye binasında  spor salonu oluşturuldu. Kaymakamlık imkanları ile tadilat yapılarak spor yapma imkanı oluşturulan salonda  kondisyon bisikletleri, eliptik bisikletler, ağırlık merkezi, pilates topları, mekik aleti, kum torbası, atlama ipleri, egzersiz minderleri temin edildi.

Ulukışla Köyünde spor yapmak isteyen vatandaşlara yardım etmek amacıyla son Türkiye Wushu Şampiyonası'nda 2.'lik kazanan Melek HANÇERLİ ders veriyor. Salonun açılmasından hemen sonra 14'ü kadın 62 sporcu kayıt yaptı.

 

Salonun yapılmasında her türlü ayrıntıyı ele aldıklarını ve imkanlar dahilinde tüm çabayı gösterdiklerini belirten Kaymakamımız Mehmet Yaşar YEŞİLTAŞ, "Göreve başladığımızda sporun Altunhisar'da vatandaşlar için hayatın bir parçası olmasını amaçladık, bunun için daha önce ilçede çeşitli spor kursları ve spor organizasyonları düzenledik. Ancak ilçemizdeki her bir vatandaşa ulaşmak istediğimiz için sporu doğrudan köylerimize taşımaya karar verdik. Şu an için bir köyümüzde başlayan uygulamayı ilerleyen günlerde tüm ilçede yaygınlaştırmak istiyoruz." dedi.


 

Editör: TE Bilişim