Türkiye Wushu Federasyonu  2014 yılı faaliyet programında yer alan Aşıklar Şehri Altunhisar 2. İller Arası Wushu Sanda Turnuvası  geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştirildi. 

Haber-Video : Selim GÖKEL
Fotoğraf : Yasin BEKİŞ


Altunhisar İlçe Kaymakamı  Mehmet Yaşar Yeşiltaş’ın girişim ve çabaları ile geçtiğimiz yıl   yıl 1.si yapılan ve geçtiğimiz hafta sonu 2.'siz düzenlenen Aşıklar Şehri Niğde Altunhisar İller Arası 2. Wushu Turnuvası yapıldı.

Altunhisar İlçe Kaymakamlığı ve  Altunhisar Belediye Başkanlığının katkıları ile “ Aşıklar Şehri Altunhisar İlçesi”  sloganı ile bu yıl 2.’si yapılan Wushu Turnuvasından önce  14 ilden gelen 271 konuk sporcularla Altunhisar İlçesi ve  Zindan Vadisi piknik alanı gezildi.

Bu yıl 2.’si yapılan Turnuvaya  Wushu Federasyon Başkanı Abdurrahman Akyüz,  Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin,  Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Niğde Askerlik Şube Başkanı Albay Kadir Okyay, Karakapı Belediye Başkanı  Kamil Demiralp, Sungurbey Polis Merkezi Amiri Sezai  Erdoğan,  İlçe daire müdürleri,  bazı parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Aşıklar Şehri Niğde Altunhisar  2. İller Arası Wushu Turnuvası  ümitler, yıldızlar, gençler ve büyükler  bay ve bayan kategorilerinde Cumartesi ve Pazar günü yapıldı.  14 İlden 271 sporcunun katıldığı turnuva da karşılaşmaların ardından ödül töreni yapıldı.

Ödül Töreni sırasında  kısa bir konuşma yapan Altunhisar  Belediye Başkanı  Erdal Sarı, “ Ülkemizin güzel köşelerinden buraya gelen sporcularımıza, onların kafile başkanlarına turnuva için emeği geçen,  sponsor olan kişilere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  İlçe Kaymakamımız Mehmet Yaşar Yeşiltaş’a huzurunuzda yürekten teşekkür ediyorum.  Bilindiği üzere spor kötü alışkanlıklardan korunma vesilesidir.  Bizde  Ben spor yapmak istiyorum diyen, kötü alışkanlıklardan, alkolden,  sentetik uyuşturuculardan, sigaradan her türlü kötü alışkanlıklardan korunmak için spor yapmayı tercih eden bütün  gençlerimize, çocuklarımıza her türlü imkanları  sunuyoruz.  Burada bulunan bütün sporcu arkadaşlarımızı ve onların antrenörlerini ve yöneticilerini kutluyorum, teşekkür ediyorum”dedi.

Wushu Turnuvasında dereceye giren  sporculara madalyaları, katılım belgeleri,  kulüp yöneticilerine kupaları görev alan hakemlere ve federasyon yetkililerine plaket takdim edildi, hatıra fotoğrafı çekildi.

Aşıklar Şehri Altunhisar ilçesinde yapılan  Wushu Turnuvası  hakkında  Niğde Wushu İl Temsilcisi Ali Özkan yaptığı açıklamada ;  Bu hafta sonu Altunhisar İlçemizde farklı bir gün yaşandı.  Türkiye  Wushu Federasyonu  programında yer alan  Altunhisar ilçemizde bu yıl 2.’si yapılan iller arası turnuva tamamlandı.  Dereceye giren sporcularımıza ve onların takım yöneticilerine madalyaları ve kupaları verildi.  Turnuvamıza Wushu Federasyonu Başkanımız Abdurrahman Akyüz’de katıldılar.  Başarılı bir turnuva gerçekleşti. Altunhisar’da  Wushu kursularımıza hayli fazla sporcu katılıyor. Burada yarışma imkanı da buldular. Altunhisar’da  spor anlamında gençlerimize, çocuklarımıza destek veren, imkan sağlayan,  Turnuva’ya dışarıdan gelen  sporcumuzun konaklaması ile birlikte bütün ihtiyaçları  Altunhisar’da karşılandı. Kaymakamımız  Mehmet Yaşar Yeşiltaş ve  Belediye Başkanımız  Erdal Sarı beyefendiye desteklerinden  dolayı  özellikle teşekkür ediyorum.”dedi.


 

Editör: TE Bilişim