Altunhisar Kaymakamlığı ve Belediyesi’nden başarılı bir çalışma daha..

 

İlimiz Altunhisar İlçesinde Altunhisar Belediye Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde devam eden yaz kursları ilgi odağı oldu. Altunhisar Kaymakamlığı ve Belediyesinin ortak çalışması olan kurslarda köylerden gelen sporculara ücretsiz Wushu ve Ata Savunma branşları eğitimi veriliyor.

 
TÜRKİYE ŞAMPİYONU KALENCİK ALTUNHİSAR'DA

Altunhisar Belediye Başkanı Sayın Erdal SARI kurslarla ilgili yaptığı açıklama da ;  Gerek köylerimizden gerekse İlçemizden Wushu ve Ata Savunma Sanatı sporlarına olan ilgiyi fark ettik ve antrenörlerimiz Hatice KALENCİK, Mustafa AKKOYUN ve Serhan ÖZKAN aracılığı ile Altunhisar Kaymakamlığı Belediyemiz ve Halk Eğitim Merkezimizle ortak çalışma başlattık.

 

Antrenörlerimiz kurslarımıza kapalı spor salonunda başladılar. İlk 2 ay gönüllü olarak çalıştılar bunun karşılığında sporcularımız da antrenörleri gibi özverili şekilde yaz demeden kurslarına devam ettiler. Bu fedakarlıklarının karşılığını bu sporcularımızdan 4 tane genç sporcumuz 14-15-16 Haziranda Kahramanmaraş Afşin İlçesinde düzenlenen 5. Geleneksel Eshab-ı Kehf Wushu turnuvasında 2 altın ve 2 gümüş madalya kazanarak aldılar. Kursiyer sporcularımızın malzeme ve turnuva harcamalarında Belediyemiz sponsor oldu. Geldiğimiz noktada sporcularımızın eşofman takımlarını ve 100 adet tatemilerini getirttik. Artık sporcularımız antrenmanlarını tatemi üzerinde yapabiliyorlar. Ayrıca antrenörlerimizden Hatice KALENCİK 2013 Wushu Türkiye Şampiyonasında şampiyon olmuş ve Niğde ilimizi en güzel şekilde temsil etmiştir. Şu anda da Sakarya İlimizde devam eden Wushu Milli Takımında kamp ve Dünya Şampiyonası Hazırlıklarına devam etmektedir. Dünya şampiyonasında da iyi bir performans beklediğimiz antrenörümüz ünde inşallah Altunhisar Belediyesi olarak sponsoru oluyoruz. Altunhisar Kaymakamı Sayın Mehmet Yaşar YEŞİLTAŞ’ A Halk eğitim Merkezi Müdürümüz Sayın  Mehmet ALTINOK’A  Belediye Meclis Üyelerimize ben Belediye Başkanı olarak verdikleri emekten ve destekten ötürü teşekkür ediyorum.  Ayrıca 7-8 Eylül 2013 tarihlerinde ilçemizde düzenlenecek olan Wushu turnuvasına bütün Niğde Halkını davet ediyorum. Sporcularımıza ve antrenörlerimize yaklaşan turnuvalarda başarılar diliyorum. “diyerek sözlerini tamamladı.


























Editör: TE Bilişim