Orman Genel Müdürlüğünün destekleriyle Altunhisar ilçe Kaymakamlığı, Altunhisar Belediyesi ve Niğde Orman İşletme Müdürlüğü ile birlikte yürütülen proje kapsamında yapılması planlanan Lavanta Bal Ormanı sahasında Kaymakam ve ilçe belediye başkanı incelemelerde bulundu.

Altunhisar ilçesine kazandırılması planlanan Bal ormanı sahasında çalışmalar başlatıldığını belirten Altunhisar ilçe belediye Başkanı Vedat Kirazcı; “Orman Genel Müdürlüğünün destekleriyle Altunhisar ilçe Kaymakamlığı, Altunhisar Belediyemiz ve Niğde Orman İşletme Müdürlüğü ile birlikte yürütülen proje kapsamında sahaya yaklaşık 27 bin 500 kök lavanta fidesi ekilecek. Bal üretiminin artırılması anlamında arıcılara önemli katkı sunacak olan Lavanta Bal Ormanının ayrıca doğal güzelliği ve görseli ile bölgemizde ön plana çıkan alanlardan birisi olması hedefleniyor” dedi.

Oluşturulmaya çalışılan lavanta bal ormanına yaklaşık 27 bin 500 kök lavanta fidesi ekileceğini ifade eden Kirazcı, “ Oluşturulmaya çalıştığımız Bal Ormanın da dikimini yapacağımız Lavanta, Bal Arıcılığı için önemli bir bitki türüdür. Ağaçlarımız büyüdüğünde ilçe bal üretiminin merkezi haline gelecektir” diye konuştu.

İlçe Belediye Başkanı Kirazcı; “Lavanta balının yüksek fiyatla alıcı bulduğunun da altı çizilerek, özellikle internet üzerinden kurutulmuş saplı veya tomurcuk satışı oldukça karlı olduğu, bunun için kurutma konusunda eğitim ve tesisler teşvik edilmesi gerektiği ifade edildi. Altunhisar ilçesinde tesis edilen Lavanta bahçelerinin uzun vadede önemli bir gelir kapısını daha açabileceğine vurgu yaptı.


 

Editör: TE Bilişim