2021 Yılı Afet Farkındalık Eğitimleri kapsamında Niğde ve ilçelerinde eğitimler devam ediyor.

Niğde İl Afad Müdürlüğü, Altunhisar İlçesinde bulunan Kaymakamlık, Belediye, Kamu personeli,öğrenci ve vatandaşlara ’AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ’ verildi.

Unutmayalım Afet Bilgisi Hayat Kurtarır!

Altunhisar’da 09-11 Haziran 2021 tarihleri arasında ilçe Cumhuriyet Meydanında Afad İl Müdürlüğü tarafından 3 gün süreli çadır kurulumu yapılarak vatandaşlarımıza “Afet Farkındalık Eğitimi” verildi. Gerçekleştirilen afet farkındalık eğitiminde; Deprem sonrası ilk 6 saat, başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları şekilleri, yapısal ve yapısal olmayan riskler, afet sonrası ilk 72 saat, afet ve acil durum çantası, deprem sigortası, AFAD gönüllülük projesi, afet ve acil durum planı, bina güvenliği, tahliye, toplanma ve barınma alanları, arama kurtarma, ilkyardım, yangın, çığ, heyelan, KBRN tehdit ve tehlikeleri, sivil savunma konuları ve AFAD gönüllülük projesi katılımcılara anlatıldı.

Altunhisar Kaymakamı Doğukan Mızrak, Belediye Başkanı Vedat Kirazcı,  ve Kurum Amirleri eğitim alanını ziyaret ederek verilen eğitimler hakkında Afad İl Müdürü Selami Kılıçel'den bilgi aldılar.

Kaymakam Doğukan Mızrak, düzenlenen Afet Eğitiminden dolayı İl Müdürü Selami KILIÇEL’e ve ekibine teşekkürlerini iletti.

Altunhisar İlçe Kaymakamı Doğukan Mızrak

Belediye Başkanı Vedat Kirazcı

Afad İl Müdürü Selami Kılıçer Kaymakam Doğukan Mızrak ve Belediye Başkanı Vedat Kirazcı’yı makamında ziyaret etti. Yapılan ziyarette ilçe Meydanında kurulan Afad Eğitim Çadırında verilecek eğitim ile ilgili konular görüşüldü. Kaymakam Doğukan Mızrak ve Belediye Başkanı Vedat Kirazcı Afad İl Müdürü Selami Kılıçer’in makam ziyaretinden duyduğu memnuniyetlerini belirterek Afad İl Müdürü Selami Kılıçer’e teşekkür etti.

Altunhisar Kaymakamı Yiğit Sahuru askerlerle yaptı Altunhisar Kaymakamı Yiğit Sahuru askerlerle yaptı

Eğitime katılım sağlayan vatandaşlar ve çocuklara Afet ve Acil Durum Çantası, maske,eldiven korunma malzemeleri ve broşür takdim edilerek program sonlandırıldı.

Editör: TE Bilişim