Altunhisar ilçesi Yeşilyurt kasabası Altunhisar baraj göleti çevresinde oyun oynayan Saygı Sarı (8) ve Nazlıcan Arı'dan (11) haber alınamaması üzerine aileleri durumu emniyet ekiplerine bildirdi. Akşam saatlerinde başlayan arama çalışmalarından sonuç alınamadı.

 

Kayıp çocukların bulunması için baraj göletinde yapılan çalışmalara, İl Afet Arama Kurtarma Ekibi (AFAD) İl Jandarma Komutanlığına bağlı arama kurtarma ekipleri ve Ulusal Arama Kurtarma Ekipleri (UMKE) su altı arama kurtarma dalgıçları katıldı.

 

Kayıp çocukların giysilerinden yola çıkılarak gölet çevresinde yapılan çalışmalara arama kurtarma köpeği Aza ile iz takip köpeği Harbi de eşlik etti.  Jandarma ekiplerinin vatandaşların gölete girmemesi için güvenlik önlemleri aldı. Gölet ve çevresinde yaklaşık 5 saat süren çalışmaların sonuç vermemesi üzerine çalışmalara ara verildi. Sabah saatlerinde arama çalışmalarına devam edildi.

 

Aramalar sonucunda ilk olarak Nazlıcan Arı’nın cansız bedenine ulaşıldı. Daha sonrada Saygı Sarı’ya ulaşıldı. Çocukların bulunmasının ardından ailelerin umutlu bekleyişi acıya dönüştü. Sinir krizi geçiren ailelere 112 ekipleri müdahale etti. çocukların cansız bedeni Altunhisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili tahkikat devam ediyor. 

















Editör: TE Bilişim