Niğde Altunhisar ilçesi tarafından başlatılan proje kapsamında ilçede hastalık, yaşlılık veya ekonomik sorunları nedeniyle evlerinden çıkamayıp berbere gidemeyen ihtiyaç sahiplerine evlerinde hizmet verilmeye başlandı.

Altunhisar ilçe Belediye Başkanı Erdal Sarı; “ Altunhisar Belediyesi ve Halk Eğitim merkezi müdürlüğü iş birliği kapsamında evde yatağa bağlı ve engelli bayanlar için ücretsiz kuaför hizmetine başladık. Önceden belediyemizce evde bakım soba, çamaşır bulaşık yemek ev temizliği gibi hizmetlerimize ek olarak Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında hastalık, yaşlılık veya maddi yetersizlik nedeniyle kuaföre gidemeyen evinden çıkamayan engelli bayanlar için belediye olarak evlerine veya bulundukları yerlere giderek ücretsiz evde kuaförlük hizmete vermekteyiz” dedi.

Başkan Sarı; “Dün başlatılan çalışma kapsamında 2 bayan kuaförümüzle ilçedeki ihtiyaç sahibi olanların evlerine giderek hizmet veriyoruz. Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında çalışan kuaförler, hastalık, yaşlılık veya maddi yetersizlik nedeniyle kuaföre gidemeyen evinden çıkamayanların bulundukları yerlere gidip saç kesimi, saçlarına kına yakımı ve kişisel bakımlarını yapılıyor ve bunlardan hiçbir ücret alınmıyor. Hastalık ve yaşlılığından dolayı evlerinden çıkamayan kadınlara belediye olarak kuaförlük hizmeti de veriyoruz. Bu kişilerin evlerine kadar giderek evlerinde saç kesimi, saçlara kına yakımı ve kişisel bakımlar gibi işlemler yapılıyor. Çok dua aldığımız bir uygulama. Belediye olarak yol, su, elektrik, kaldırım yapıyoruz. Ama bu tür sosyal çalışmalar bize çok daha huzur ve mutluluk veriyor. Vatandaşlarımız telefonla talepte bulunuyorlar ekibimiz evlerine gidiyor" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim