Altunhisar’a bağlı Akçaviran beldesinde yol genişletme projesi ile mezarlığında bir bölümünün yola alınmasına vatandaşlardan tepki geldi.

 

 Bor CHP İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur’u ziyaret eden Akçaviranlılar sorunun mezarlıklık dışından çözümü aranması gerektiğini söylediler.

 Köy içinde geçen yolun köy kenarına alınmasınında olası olduğunu belirten vatandaşlar”mezarlıkta atalarımızın rahatsız edilmesini istemiyoruz” dediler. Akçavirandan Ali Cıracı dedesi Çanakkale gazisi olduğunu ve   mezarlıkta mezarının bulunduğunu belirterek “ bize yer karşığı bedel teklif ettiler oysa biz burada yatan büyüklerimizi yakınlarımızı rahatsız edilmesini istemiyoruz. Yol için farklı bir yöntem aranmalıdır Kayseri  Karayolları 6.bölge Müdürlüğü ölçümü yaptı. Konu proje olarak onaya kaldı. Bu aşamada duruma yetkililerin müdahil olması ve bizleri mağdur etmeden yolun yerinin mezardan geçmemesini istiyoruz”dedi.

CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur’da yaptığı açıklamada mezarlara toplum olarak büyük önem verdiğimizin altını çizerek  “ Yol bir ihtiyaç ile doğar. Bu yolda ilimizde trafiğin özellikle şehirlerarası ulşaımın önemli yollarındandır. Akçaviran’da yol yerleşmenin içinden geçmektedir. Yol biraz daha köy dışından geçebilmesi olasıdır. Bu yolun yerleşme dışına alınmasında mümkündür. Böylece sorun kimseyi üzmeden halledilmiş olur. Yetkililer birkaç kilometre yeni yol yapmaktan kaçınmak yerine yeni yol ile sorunu aşmaları olasıdır. Böylece hem Akçaviran yolu yapılmış olur, hem vatandaşımız değerlerinin mezarlarına dokunulmadığı için memnun olur. Yetkililer konuya bu şekilde yaklaşmaları doğru olandır”dedi.








Editör: TE Bilişim