Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatından sonra yaşadıkları büyük travmayı atlatmaya çalışan Büyük Birlik Partisi’nin Genel Başkanı Mustafa Destici, Alperen Ocakları’nın kapatılacağını açıkladı.

Alperen Ocakları’nın adının son yıllarda bazı cinayetlerde zikredilmesi camiayı çok rahatsız ediyordu. Destici, Alperen Ocakları’nın kapatılmasının bu olaylarla alakası olmadığına vurgu yaptı,  “partisinin kurumsallaşması” adına bu kararı aldıklarını söyledi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici dün medyanın Ankara temsilcileriyle yaptığı kahvaltıda, Alperen Ocakları’nın bundan sonra eğitim-kültür-yardımlaşma vakfı olarak faaliyet göstereceğini anlattı.

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu, Hrant Dink suikastından sonra yaptığı açıklamada  “Bizim nadasa bıraktığımız tarlaları başkaları sürmüş. Bizim tarlayı haberimiz olmadan sürmüşler”  demişti. Alperen Ocakları’nın kapatılması kararı BBP açısından çok önemli bir gelişme. Bakalım taban nasıl tepki gösterecek!..

2011 değerlendirmesi
Mustafa Destici, sohbet toplantısında gündemi de değerlendirdi. BBP Genel Başkanı, KCK operasyonlarının ara verilmeden devam ettirilmesini istedi, “KCK’ya sahip çıkanlar ihanet şebekesinin içindeler” dedi.

BBP, Cumhurbaşkanı’nın görev süresi ile ilgili kararın da YSK’ya ait olduğu düşüncesi içerisinde.

“Sıfır sorunlu dış politika yüzde 100 sorunlu hale geldi”  görüşünde olan BBP Genel Başkanı, TBMM’den Fransa’nın Ruanda ve Cezayir’de uyguladığı soykırımla ilgili cezai yaptırım içeren bir karar çıkarılmasını talep etti. 

Mustafa Destici, Hükümetin Suriye politikasını da eleştirirken kendilerine bu ülkeden bir davet geldiğini ve geniş bir heyetle Suriye’ye gidebileceklerini de bildirdi.

Anayasa çalışmaları
BBP, yeni anayasa çalışmaları için de detaylı bir hazırlık yapmış. BBP’nin, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e sunmayı planladığı Anayasa çalışması hakkında da bilgi veren Mustafa Destici’nin Meclis ve Hükümetin yeni Anayasa yapacağına itimadı yok:

 “Ben bu Meclis’in yeni bir anayasa yapacağına inanmıyorum. Zaten Meclis’te kurulan uzlaşma komisyonu Anayasa yapmamak üzere kurulmuş bir komisyon. Ne Hükümetin yeni bir anayasa yapmak gibi isteği var ne de ana muhalefetin böyle bir arzusu var ne de MHP’nin böyle bir isteği ve arzusu var. Burada isteği olan tek kesim PKK ve onların siyasi uzantılarıdır diyebilirim. Onların da amacı şudur;’Ne kopartırsak ilerisi için bizim bakımından kârdır’diye düşündükleri için masadan uzun süre kalkmazlar. ” 

Yazıcıoğlu Akademisi
Mustafa Destici, sohbet toplantısında Hükümeti bol bol eleştirirken TSK da bundan nasibini aldı. Destici’ye göre, terörle mücadelede  “TSK bugüne kadar gerekeni tam manasıyla yapmadı” . 

Destici, partisinin kurumsallaşması adına güzel bir yapılanmayı da bizlere anlattı. Planlanan bu yeni yapının adı  “Muhsin Yazıcıoğlu Düşünce Akademisi”  olacak. Akademi üç dalda faaliyet gösterecek;
Birinci birim; genel politika üretecek.
İkinci birim; parti okulu gibi çalışacak.
Üçüncü birim; Alperenleri eğitecek ve Avrupa Türk Birliği Federasyonu’na eğitimci gönderecek.

Toplantıda duyduğum en sevindirici haber buydu. İnşallah günlük siyasi çekişmelere kurban gidip lafta kalmaz!..