Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Tansel Tokmak getirildi. Niğde’yi bilen turizm adına düşünceleri olan Tansel Tokmak kısa sayılacak sürede farklı proje çalışmalarına başladı.

Niğde ilinin zengin tarihi varlığında Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yaklaşımları önemli. Niğde  her köşesinde bir tarih yatıyor. Tarihi Kentler ve ÇEKÜL Vakfı değişik illerde düzenlediği etkinliklere katılıyorum.O illerde yapılanlar görünce Niğde ne kadar ihmal edildiğini daha net görüyorum.

Malatya’da bir vadide mağaraları ışıklandırmışlar mağaralar farklı bir çekim alanı olmuş. Niğde de ise yüzlerce mağara var. Bazıları kayıt altına dahi alınmadı. Kitreli rahmetli başkan Abdullah Şener sağlığında Asma Kayalıklarının olduğu bölgeye götürdü. Önemli bir yerleşim alanı, manzara muhteşem, Mağaralar yerleşim alanı olarak kullanılmış, Ne var ki uzmanlar bu mağaraları tescillememiş  dahi oysa Malatya da Asma kayalıklarının görkeminden daha az olan yer turizme açılmış.

Tyna gibi Bahçeli gibi yerlerin kısmende olsa bilinirliği var  ama Karatlı,Yeşilyurt ve Yeşilburç,Bolkarlar’da tarihi zenginlikler  mağaralar   farklı bir ilde olsa yalnız bu merkezler dahi turizmde çok çok ayrıcalığı ile Dünya  tanıtılırdı.

 Özünde burada anlatmaya çalıştığım işin başında kişilerin olaylara bakışı. Niğde için iyi niyetle çalışan isimler oldu. Valilerimizden bu işi önemseyenler ile adımlarda atıldı.

Halen Niğde Valimizde turizm adına çalışmaları önemsiyor. Kültür ve Turizm müdürü de bu bağlamda arayış içinde.

Aladağlar’da Dağ filmleri Festivali düzenlenmesi için girişimde bulundu.  Aladağ zirvesi Niğde ili sınırları içinde, Milli Parkında önemli bölümü Niğde’de, Kayseri ve Adana sınırları içinde kalan alanlarına rağmen Aladağlar Niğde ile özdeşleşti. Demirkazık zirvesi Dünya da çok ünlü dağcının ilgi alanı, Kapadokya’ya gelen turistler Aladağlarda yürüyüşe geliyorlar. Gezi alanları su kaynakları ile muhteşem bir bölge. Çamardı ilçemizin yanı başında doğal bir zenginlik merkezi. Dağcılığın önemli durağı.Bu bölgede yapılacak film festivali tanınırlığını artıracak Yaklaşım 300 kişi organizasyonda farklı görevler alıyor. Böylesi bir  faaliyet Niğde için turizmde önemli bir tanıtım noktası olur.

Ayrıca Niğde her yönü ile görsel olarakta bu festivalde tanıtılabilir. Öküz Mehmet Paşa Kervansarayından Tyana’ya, Bahçeli Köşkten Yeşiyurt,Yeşilburç,Misli,Hasaköy, Kayardı,Kurdunus,  Fertek ,Bor ,Karatlı,Kitreli,Kayırlı gibi bakir ama görülesi yerlere, Niğde merkezdeki her  adımda yok edilmeye çalışıldıkça direnen konaklara, tarihi dokuya kadar Niğde için doğru ve gerekli bir çalışmada bu süreçte sunulabilir. İki aylık bir süre içinde proje durumu belirginlik kazanacak ama Niğde için umut var. Dileriz tüm birimleri ile süreç sahiplenilir ve Niğde Aladağ dağ filmleri festivali gerçekleşir.