1) AKP’yi iktidardan indirmek Cumhuriyeti yeniden kurmak gibi zor ve çetindir.
2) AKP Küresel Devletin acentasıdır. Dolayısı ile AKP ile mücadele gerçekte Düvel-i Muazzama ile mücadeledir.
3) AKP dış desteklerinin yanı sıra iç dinamiklerin tamamına hakimdir. AKP sadece sermaye ve medyayı kontrol etmiyor aynı zamanda siyasette alan düzenlemeleri  yapıyor yani kendi kulvarında  bir muhalefetin inkişafını önlüyor.
4) AKP’nin seçimdeki bir önemli silahı da oluşturduğu kendi derin devletinin manipülasyon gücü yani komplo kurup hedef saptırma kabiliyetidir ki bunu kullanmaya şimdiden başlamıştır.
5) AKP’yi göndermenin birinci şartı ona kavramlar üzerinden muhalefet etmemektir.
6) Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ısrarla işsizliği, yoksulluğu ve yolsuzluğu dillendirmelidir.
7) CHP ve MHP bugünden itibaren  günlük olarak politik taktikler üretecek ekipler oluşturmalıdır.
8) CHP sola mesaj vermek yerine ısrarla merkez sağ seçmene göz kırpmalı ve o yönde imaj atağı yapmalıdır. Cindoruk benzeri  isimler listeye konmalıdır.
9) Kılıçdaroğlu’nun kimliği ve kişiliği CHP’nin klasik seçmeninden oy almaya  yeter. Dolayısı ile CHP asla ve  kat’a  üretken olmayan ve solculuğu kişiliğine sermaye yapan ideoloji tüccarlarını aday yapmamalıdır.
10) CHP’nin ön seçim yapması ülkeye ihanet  ve AKP’nin peşinen iktidara getirilmesi  olur..
11) CHP jakoben anlayışı terk ettiğini özellikle öne çıkarmalıdır.
12) Kılıçdaroğlu’nun türban tavrı doğrudur ve bu tutumu ısrarla
sürdürmelidir.
13) CHP Kürt konusunda bugünkü dikkatli duruşunu  devam
ettirmelidir.
14) Kılıçdaroğlu’nun devleti bilen dürüst kişiliği öne çıkarılmalı ve Karaoğlan misali yeni bir imaj ve  umut  dalgası  yaratılmalıdır.
15) Seçim sürecinde liderin dışında hiç kimse aklına geldiği gibi konuşmamalı ve oy kaybettirecek gaflar yapılmamalıdır; çünkü pusuda devâsa bir yandaş medya vardır.
16) CHP devleti yönetebileceğinin güvenini vermeli ve Kılıçdaroğlu her konuda bol bol  somut vaadlerde bulunmalı; zira bizim toplum avanta bekler.
17) MHP ise mutlaka CHP ile arasına kesin bir mesafe koymalı ve özdeş görülmemelidir, çünkü  AKP  göreceksiniz “Bunlar aynı yumurtanın ikizi” diyecektir.
18) Bahçeli muhafazakâr seçmene imaj atağı yapmalıdır.
19) Lafla değil eylemle 1965  yani CKMP’den beri Türk Milliyetçiliği  hareketinin içinde olan herkese ulaşılıp  kucaklanmalıdır.
20) Milli cemaatlerle kolkola girilmeli ve ortak fotoğraflar verilmelidir.
21) Kökü dışarıda olan dinci topluluklar ise açıktan hedef alınmalıdır. Şanlı Muhammed Aleyhisselam’ın Müslümanlığı ve “Amerikan Müslümanlığı” kavramları dillendirilmelidir.
22) Israrla Antiamerikancılık yapılmalı ve toplumdaki o dalgadan yararlanılmalıdır.
23) Hiç vakit kaybetmeden MHP hemen ulusal yayın yapan bir televizyon kanalı edinmeli, kendini destekleyen medya ile de stratejik işbirliğine gitmelidir.
24) MHP bazı bölgelerde merkez sağ isimlere yer vermelidir.
25) BBP ile diyaloga geçilip  o kesime selam gönderilmelidir.
26) Aday belirleme sürecinde Osman Pamukoğlu gibi isimler partiye davet edilmelidir.
27) AKP bir kez daha gelirse Türkiye eyaletlere ayrılır tezi ısrarla toplumun hafızasına kazınmalıdır.
28) Hem MHP hem CHP  AKP’nin yarattığı Korku Devletini dillendirmeli ve Erdoğan’ın dikta  eğilimi yüksek perdeden  seslendirilmeli.
29 ) CHP ve MHP, AKP’nin propaganda amaçlı muhtemel taarruzlarını önceden sezip oyununu bozmalıdır.
30) Hem CHP  hem  MHP toplumu ve kamuoyunu AKP’nin gidebileceğine mutlaka inandırmalı, aksi takdirde sonuç alınamaz.
31) İki lider de  şahıslara değil partilerine ve Türkiye’ye vefalı olmak adına   bir tek oyu kim fazla alacaksa onu aday yapmalıdır.
32) Bahçeli de Kılıçdaroğlu da fırsat bulduğu an televizyonlara çıkmalı  ve belirlenecek sloganlarla hem AKP vurulmalı hem de yarına dönük net  mesajlar verilmeli.
33) AKP’ye, aldığı borçların nereye gittiği, ABD ile olan  karanlık ilişkisi, Öcalan’la yaptığı pazarlığı, yandaşlara yapılan peşkeşleri  ve önlenemeyen işsizlik ile yoksulluk ısrar ve inatla sürekli sorulmalı.
34) Ve en önemlisi sandığa mutlaka hakim olunmalı ve de  YSK’nın  mevcut bilgisayar programını değiştirmesi sağlanmalıdır.
YANLIŞ FORMÜL
Seçim eşittir demokrasi  değildir!
Evet seçim eşittir demokrasi anlamına gelmez ,çünkü Mısır’ın alaşağı edilen diktatörü Mübarek de seçimle devlet başkanı olmadı mı? Bırakın onu Hitler seçim, yani sandıkla iktidara  gelmedi mi?Dolayısı ile Tayyip Erdoğan’ın kendi kurduğu korku imparatorluğunu savunmak için bak sandık ortada demesi kandırmacadır. Sorarım size bugünün dezenformasyon  taarruzu  ikliminde  seçmenin objektif bir tercih yapabilmesi mümkün müdür?Kömürle bulgurla  alınan oy demokratik tezahür müdür? Seçim öncesi yapılan işe alma listeleri demokrasi ile bağdaştırılabilir mi?Erdoğan mugalatayı bıraksın.Türkiye’de var olan demokrasi göstermelik yani şeklîdir.Öyle olmasa internet haber portallarına bile hücumlar yapılır mıydı?
SUSMANIN SEBEBİ?!!
Başbakan Yazıcıoğlu cinayetine  niye susuyor?
BBP’li  Hakkı Öznur kardeşim haklı olarak isyan ediyor ve Devlet Denetleme Kurulu raporuyla dalga geçen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı eleştiriyor.Hakkı Bey’in feveranı haklı, lakin adres yanlış. Sayın Öznur belki bilmeyebilir, Binali Yıldırım İstanbul belediyesindeki görevinden beri Tayyip Erdoğan’ın haberi olmadan soluk bile almaz. Dolayısı ile böyle birinin yani Binali bey’in  rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefat ettiği o malum olayla  alakalı sarfettiği  söz  hiç kuşku duyulmasın Başbakan’ın bakışı ve görüşüdür... Dolayısı ile BBP camiası Başbakan’ı muhatap ve hedef almalıdır... Sahi istisnasız her şeye müdahil olan  yani neredeyse uçan kuşlara bile güzergâh tayin eden Tayyip Erdoğan  DDK’nin raporuna rağmen bu cinayete niçin susuyor ve gereği için harekete geçmiyor?.. BBP’li kardeşlerimin bir şeyi anlamaları gerekiyor, rahmetli Muhsin Başkan sağlığında Erdoğan’a güvenip inansaydı ısrarla yapılan bakanlık teklifini elinin tersiyle itmezdi!

www.yenicagazetesi.com