Sabah telefonum çaldı. Mersin’den Kitrelili CHP Gençlik Kolları Başkanımız Selim arıyordu. Abi dedi. Seni çok severdi diye diye söze girdi. Abdullah Başkan dedi. Ve sana bir acı haberim var ile sözü bağlarken önce Aaaaa diye çıkan sesim sonra akan gözyaşım ile nasıl olur daha akşam konuştuk. Yoksa kazamı diye sordum. Hayır, gece 03.00 kalp krizi geçirip vefat etti. Dedi. Telefonu kapattım.


Gözyaşlarım durmadı. Eşim ne oldu diye sorduğunda boğazım düğümlendi. Daha dün sabah ve gece başlarken aramıştı. Sabah aradığında Kitreli için iyi bir haber vereyim. Dedi. Resmi gazetede yayınlanan turizm ile ilgili bir kararda Kitreli yer aldığını anlattı. Resmi gazetede yayınlanmış Turizm bölgeleri içine alınmışız. Bakan ile görüşebilirsek birkaç yeri kurtarırız dedi Kitreli de bir höyük gibi tepe vardı. Burayı ağaçlandırdıklarını söyledi. Göletin çevresini piknik alanı yapacağım diyordu. O arada Cami içinin yapıldığını, tarihi yapıların çevresini düzenleyeceğini anlattı. Bende Kitreli tarihi kentler birliğine üye olmasını söyledim. Konumuz Kitreli olunca sohbet telefonda da uzuyordu. Bende Mahmutlulu gençlere Asma Kayalıklarında rastladığımızda çektiğim resmi Facebook koydum dedim. Güldü.

İstanbul’a gelince gidip o birlik ile de görüşecektik. Akşam Saat 21.13’de tekrar aradı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr ALltınok Öz ile tanıştırmıştım. Arada arayıp sohbet ediyordu. “Başkanı aradım. Sohbet ettik.” Dedi. Konuştuklarını aktardı. Gelecek hafta için İstanbul’a gelecekti. Yanımda Adana’dan seni tanıyan Tuncer Soylu var lafını ediyoruz” diye ekledi.  Seçimlerden önce Kızılca Belediye Başkanımız İbrahim Gülümser ile Kitreli dağ dere tepe birlikte gezmiştik. Kitreli Kasabası bir yerde Abdullah Şener Başkan ile tanıdım. Önceleri gider meydanında ağaç altında çay içer gelirdik. Oysa Kitreli tarihi ve doğası güzel bir kasaba idi. Kitreli’yi Onunla sevdim. Dağını taşını gezdik. Kısa sürede kasabaya birden çok kere uğradım. Seçimlerde açıkça ve adam gibi destekleyenlerimdendi.

Kısa sürede çok kere aynı masadan ekmek yedik. Sonrasında geçen ay Kartal Belediye Meclis Üyeleri ve Başkan Nevşehir’e geleceğimizi öğrenince misafir etmeden göndermem dedi ve Helvadere’de öğle yemeğine otuz kişiyi konuk etti. Çok güzel bir ağırlama sunup bizleri de mutlu etmişti. 

Başkan Abdullah Şener 1963 doğumlu idi. Sağlıklı görülüyordu. Neşeli bir insandı. Kasabası içinde çok çalışan bir başkandı. Daha bu yaz Bor CHP ilçe yemeğine eski dört başkanı alıp gelmişti. Bizde dostluk her şeyden önce gelir diyordu.  Adam gibi adamdı. Sözü sözdü. İnsan ilişkileri sıcak, hizmet için çabası büyüktü. Kitreli Kasabası içinde çok şeyler yaptı.  Yapmak isteği de vardı. Ölüm nereden ve nasıl geleceği bilinmiyor. Saati zamanı yok ama ölüm bazen hiçmi hiç yakışmıyor. İşte ölümün yakışmadığı bir adamdı Abdullah Şener. İyi bir aile babası idi, iyi bir Kitreli sevdalısı idi, İyi bir insandı. Yaşı daha 45 idi. İşinde başarılı idi. Kitreli Kasabası Niğde’de siyasi anlamda ayrımı blerigin birkaç kasabadan biri idi. Ama Başkan Abdullah Şener hizmette kim kimdire bakmamış ve CHP oy versin vermesin her mahalle için çalışmalarda bulunmuştu Öyle ki şu sokaktan CHP oy çıkmaz denen yerlerin bugun yolarlı çamurdan kurtarıp parke döşeyen, kaldırım yapan sokakları düzenleyen o idi. Kitreli için hizmette ayrımı yoktu. Kitreli turizmden pay alması için çabalıyordu. Kitreli Şifalı su kaynakları içi girişimleri vardı. Çiftlik ilçesi bu en büyük kasabası için elinden geleni ne varsa yaptığı gibi kurduğu dostluklarla kasabasını geliştirme ve tanıştırma uğraşında idi.
 Ne söylenir ne yazılır bilemiyorum. İnanılır gibi değil. Ailesi sevenleri ve dostlarına başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin.
 
BAŞSAĞLIĞI
 
 Kitreli Belediye Başkanı, Değerli dost
ABDULLAH ŞENER
 Vefatından dolayı büyük üzüntü duydum. Ailesine sevenlerine başsağlığı diler. Acılarını paylaşırım. Allah rahmet eylesin