Cumhuriyetten önce Osmanlıya karşı Yunanlıları kışkırtıp isyana hazırlayanlar, bugünlerde Doğuda, Kürtleri ayaklandırma ve PKK belasını üstümüze musallat kılanlar arasında ne fark vardır?  Kandil dağında, Suriye ve Irak bölgesinde yerleşen PKK, PYD ve IŞİD bölücü örgütleri Amerika, İsrail, İtalya, Fransa, İngiltere Almanya’nın himayesinde beslenmeye devam etmektedir. Bu örgütlerin kimler tarafından, neden desteklendiğini eğer fark edilmiyorsa sorunlara çözüm nasıl bulunacak. Hakkâri, Şırnak ve Şemdinli de tertiplenen olayların arkasında kim ya da kimler vardır?

Bu senaryoların hazırlanmasının amacı kardeşi kardeşe kırdırmaktır. Bunu anlamak için kâhin olmaya da gerek yoktur.  İşte Irak örneği ortada değil midir?

Saddam, zalimdi iktidardan gitti. ABD, önceleri Talibanı ve Binladini Sovyetlere karşı kullandı. Sovyetlerin,  Afganistan’dan ayrılmasından sonra, ikiz kulelere uçaklar çarpınca, Irak ve Afganistan’ı işgal etti.  Bunun altında Türkiye’de ki PKK terörünü kullanarak, Kürdistan, Ermenistan Federe devletini kurma, Anadolu’yu kuşatma kararı vardır.

Adım adım yaklaşan ve çevremizi bir ağ gibi saran ihanet çemberi, önce Kürtlere azınlık, daha sonra da devlet kurma çabaları, bütün dünyanın gözü önünde cereyan etmektedir. Bunun sonucunda canı candan, teni tenden ayırma gayretleri açık ve net değil midir?

İşgal devletleri Saddam’ı devirirken gerekçeleri ne idi?  Ve bu gerekçelerin hangisi doğru çıktı? Burada yüz binlerce masum insan katledildi. Irak harabeye döndü.

Bu gün her şey ortada ayan beyan cereyan ederken, insan hakları savunuculuğu konusunda mangalda kül bırakmayan dünya devletleri neden bu haksızlığa duyarsız kalmaktadır? Küçücük bir soğanı soymakla gözler yaşarırken bunca masum insanların feryatları neden duyulmaz oldu?

Dün, Barzani ve Talabani’yi kullandılar Suriye, Libya, Mısır, Filistin, Afganistan, Pakistan’ı yani Ortadoğu’yu kana buladılar. Şimdi de PYD, PKK ve IŞİD gibi terör örgütlerine destek vermekteler.

Ortadoğu üzerinde oynanan oyunların altında, silah tüccarlarının tezgâhı,  petrol kaynaklarını sömürme iştahları yer almaktadır.

 Anadolu zor bir coğrafya üzerindedir. Yıllarca var olma, yok olma mücadelesi vermektedir. Bu olup bitenler karşısında herkes, kafasını iki elinin arasına alıp düşünmek zorundadır. Aksi takdirde araba devrilince yol göstermenin mantığı olamaz.

C.Allah Yar ve yardımcımız olsun.