Siyasi ve askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa kazanılan zaferler kalıcı olmaz, az zamanda kaybedilir.
(1923, İzmir) Mustafa Kemal ATATÜRK
 
Güzel ülkemizin doğasında da Mustafa Kemal ATATÜRK var!
Her yıl, 15 Haziran ve 15 Temmuz tarihleri arasında Ardahanın Damal ilçesinde,
Karadağ eteklerine güneşin yansımasıyla saat 17.32de oluşmaya başlayan görüntü,
saat 17.50 sıralarında Atatürk silüetini ortaya çıkartıyor.
 
Değerli arkadaşlar,
Sizlere daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi yüce önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK, bir kez daha 20. yüzyılın lideri seçilmiştir (Mayıs-2008).ABD’de Brown Üniversitesi öğretim görevlisi Profesör Arnold Ludwig, geliştirdiği bir metodoloji sonucunda, Atatürk’ün 20. yüzyılın en büyük siyasi lideri olduğunu ortaya koydu. 11 kategoriye göre seçilen liderler sıralamasında 31 puanla Atamız birinci olurken, Mao Zedung ve Franklin Roosevelt 30 puanla ikinci olmuşlardır. Dünyayı karıştıran Bush ise 15 puan almış.
 
Onun dünyanın da kabul ettiği liderliğini ve önderliğini ne yazık ki bizler hala kabullenemedik. Örneğin, güzel ülkemizin doğasında da var olan resmi, okul kitaplarından kaldırılıyormuş. Eğitim-İş’ten dün yapılan açıklamada, 2013-2014 eğitim öğretim yılında okutulacak ders kitapları ile öğretmen kılavuz kitaplarının bir kısmının okullara teslim edildiği ifade edildi. Sendika, bu kitapların hazırlanmasında bazı yayınevleri tarafından yönetmeliğe uyulmadığını iddia ederek, “İstiklal Marşı, Öğrenci Andı ve Atatürk posterine bilinçli olarak yer verilmediği tespit edilmiştir” şeklinde açıklama yaptı.
 
Değerli arkadaşlar,
Yüce önderimiz 26 Ağustos 1921 de Sakarya meydan savaşında “Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. O satıh da bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı, vatandaşın kanı ile ıslanmadıkça terk olunamaz” diyerek ülkemizin her yerinde savunma yapılması gereğini vurgulamıştır. Bu savunma taktiği dünya harp sistemine yeni bir anlayış getirmiştir. Bu savunma taktiği ile hareket eden ordumuz, hem savunmasını ve hem de büyük taarruz için gereken hazırlıklarını yapmıştır. Bir yıl sonra Mustafa Kemalin yönetiminde Büyük Taarruza, 26 Ağustos 1922 de Dumlupınar Meydan Muharebesi ile başlamış, 30 Ağustos da zaferle sonlandırmıştır. Bu zaferden sonra da Yunan ordusunu 9 Eylülde, İzmir’de denize dökmüştür. Sonra da Türkiye Cumhuriyetini kurmuş ve bizlere emanet etmiştir.
 
Tüm dünya ülkelerine, ulusal bağımsızlıkları için örnek olan bu süreçte, yüce önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ile onun emrinde, güzel ülkemizin kurtuluşu ve kuruluşu için kanlarını ve canlarını veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi, hasretle anarken, şükranlarımızı sunuyoruz.
 
Sevgi ve saygılarımla (23.08.2013).
Prof.Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR
NOT:
Bu yaz da çok miktarda orman yangını oldu. Binlerce hektarlık orman alanlarımız ve yüzbinlerce ağacımız yok oldu. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bu yangınların söndürme işinde yardımcı olmalarını beklerdim. Ne yazık ki olmadı. Nedenini anlayabilmiş değilim. Onlardan yardım isteniyor mu? Özellikle askeri kuvvetlerimizin de orman yangınlarında aktif görev almalarını bekliyorum. Çünkü onların hazır yangın söndürme ekipleri ile olası yangınlara karşı en iyi hazırlanma ve organize olma becerilerini çok güzel şekilde kullanabileceklerine inanıyorum.Üstelik 2006 da Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Ahmet Cömert, Başbakana “Orman yangınlarıyla mücadeleyi bize bırakın” şeklinde bir teklifte de bulunmuştu(11.09.2006-Milliyet)