Her Türk seçmeninin MHP’ye oy vermesi için sıralamaya başladığım gerekçelere kaldığımız yerden devam edelim;
10) MHP, Türkiye’nin içine sürüklendiği tek adama dayanan otoriter başkanlık rejimine karşı, demokratik-hukuk devletini ve parlamenter rejimi savunmaktadır. MHP iktidarında “Hakimiyet kayıtsız şartsız Türk milletinindir” bir adamın ve partisinin değil.
11) MHP, iş dünyasına “benim sermayem-senin sermayen”, “İstanbul sermayesi-Anadolu sermayesi” ayrımı yapmadan “TUSİAD’a daha yakın MÜSİAD’a da uzak veya tam tersi durmadan” hepsini  “TÜRKİYE’nin SERMAYESİ ve ALIN TERİ” diyerek kucaklayacaktır. MHP,  Maliye Bakanlığı müfettişlerinin iş adamının siyasi tercihlerini para cezaları ile cezalandırmasına izin vermeyecektir.
12) MHP, basın dünyasının üzerinde iktidar baskısı oluşturmayacak, demokratik-hukuk devletinin olmaz ise olmazlarından birisi olan basın-yayın özgürlüğünü güvence altına alacaktır.
13) MHP iktidarında insanlar yatak odalarında bile eşleri ile fısıldayarak, dinlenme korkusu ile yaşamayacaklardır. Telefonlar tekrar “normal ülkelerde” olduğu gibi insanların arkadaşları ile rahat konuşabildiği araçlara dönüşecektir.
14) MHP, Kıbrıs’ta KKTC’nin ölümü, bir Türk bayrağının gönderden inmesi anlamına gelen Annan Planı ve sonrasındaki süreci durduracaktır. MHP yönetimindeki Türkiye’de, KKTC’deki milli güçlere komplo kurulmayacak, Denktaş ve Dervişoğlu arkadan vurulmayacak, KKTC bağımsız bir devlet olarak varlığını sürdürecektir.
15) MHP, Amerikan baskısı ile Ermenistan açılımı uğruna kardeş Azerbaycan’ı arkadan vurmayacaktır. İşgalci Ermenistan ancak Türk milletine (Türkiye ve Azerbaycan anlamına geliyor) düşmanlığı sona erdirmeye karar verirse görüşülecektir.
16) MHP, Barzani’nin elini öpmeyecek, Türkmenleri, Kerkük’ü Telafer’i peşmergelerin vahşi saldırıları ve baskıları karşısında yalnız bırakmayacaktır. MHP, Kerkük’ü Barzani’ye yedirmeyecektir. MHP yönetimindeki bir Türkiye K. Irak’taki PKK kamplarını mümkün olan her gün basacaktır.
17) MHP, unutturulmaya çalışılan Türk Dünyası ile ilişkilerimizi tekrar canlandıracaktır.
18) MHP, AB’nin Türkiye’ye söylediği yalanları, çifte standardı, ahde vefasızlığı ortaya koyarak bu sorunlu Birlikle ilişkileri baştan aşağı yeniden gözden geçirecek, Türk milletinin yüksek menfaatleri zemininde “yeniden tanzim” edecektir.
19) MHP, Türkiye-ABD ilişkilerini Türkiye Cumhuriyeti başbakanının “süpürmeyin-kullanın” şeklindeki ilişkilerden, iki egemen devlet arasındaki denk ilişkilere dönüştüğü bir zemini tesis edecektir.
20) MHP, Türkiye’nin her yerinde misyonerlerin cirit atmasına, kiliselerin açılmasına, Fener Rum patriğinin her gün haddini aşmasına müsaade etmeyecektir.
Şimdiye kadar sıraladıklarım her Türk seçmeninin MHP’ye oy vermesi için gerekçelerdir. Yarın ise, ben bir Türk milliyetçisi olarak kendi nedenlerimi ve Türk milliyetçilerinin de nedeni olduğunu düşündüğüm gerekçeleri yazacağım.