Niğde'de Sağlık Çalışanları Orkestra ve Koro Konseri Verdi Niğde'de Sağlık Çalışanları Orkestra ve Koro Konseri Verdi

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde muayene olmak için çok uzun süredir uğraştıklarını belirten Niğdeliler randevu sisteminden şikayetçi.

Günlük binlerce hastanın bakıldığı Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde artan nüfusa bağlı olarak yoğunluk her geçen gün artarken Sağlık Bakanlığı uygulaması olan ve ülke genelinde zorunlu olan e-randevu sistemi birçok kişinin tepkisine neden oluyor.
Özellikle istedikleri bölüme randevu almak için haftalar boyu uğraştıklarını söyleyen vatandaşlar çoğu zaman randevu alamadıkları için özele gitmek zorunda kaldıklarını ifade ettiler. 


Vatandaşlar yaptıkları açıklamada, “Niğde’de tedavi olmak neredeyse imkansız hale geldi. Hastaneye geçmişte gidiyor, sıramıza giriyor ve muayene oluyorduk. Ancak şimdi randevu alınacak diyorlar. Telefonla verilen numarayı arıyoruz ya düşmüyor ya da istenilen tarihe randevu yok deniliyor. MHRS’den randevu almayı deniyoruz fakat orada da istediğimiz tarihe randevu almamız neredeyse imkansız oluyor. Haftalarca uğraşıyoruz ama bazen de özele gitmek durumunda kalıyoruz. Artık Niğde’ye yeterli kadar doktor ataması yapılmalı. Hastanenin fiziki şartları Niğde için yeterli ama doktor kadrosu yetersiz. Bizler sağlık bakanlığınca verilecek olan sırayı istemiyoruz. Eskiden bu randevu sistemi yoktu, hastaneye gidiyor ve sıra beklesek de muayene olabiliyorduk. Niğde gibi illerde bu randevu sistemi sıkıntı yaratıyor. Hastane konusunda bir şikâyetimiz yok. Sıra alabilsek bir sorunumuz kalmayacak ama alamıyoruz” dediler

Editör: Selim GÖKEL