2011 Haziran seçimlerine az bir süre kaldı. Geçim’e gelince o yakamızdan tutmuş bırakmıyor! Görüne o ki seçimlerden sonrada yakamızı bırakmayacak.
       Yazım seçimlerin hala demokratik olduğuna inanan “seçim yarışının” adil ve adaletli olduğuna inananların düşüncelerin de soru işareti oluştura bilmek ve “ ileri demokrasi” oyununun geri planını aktarmak için kaleme alınmıştır.
       Şimdi soralım Millet iradesi ile seçim oluyor mu? Millet kendisi mi seçiyor parlamentoda temsil edecek vekilini?
       Halk için mi vardır demokrasi? Yoksa demokrasi için mi vardır halk? Millet için çalışsa “milletin vekili”, gerçekten de milletvekili olur mu? Peki, ama bunca yıl, bunca vekil gerçekten halk için millet için çalışsaydı sorun kalır mıydı millette?
       Peki, siyaset kim için yapılır? Bunca inanmışlık, kararlılık gösterileri aldatmaca mı gerçekte!
                                              Her dönem “milletin vekili” olanlar.
         Bakınız yıllardır değişmeyen bazı vekillerin sıralaması şöyle:
        CHP’nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, tam 7 dönemdir milletvekili. Baykal, 15(IV), 16(V), 18, 19, 20, 22. ve 23. Dönem Antalya Milletvekili seçilmiş.
         Eski bakanlardan, adını artık unuttuğunuz Köksal Toptan da tam 7 dönemdir Meclis'te. AKP Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, 16(V), 17, 18, 22. dönemler Zonguldak; 19 ve 20. dönemler Bartın Milletvekili ve 23. Dönem tekrar Zonguldak Milletvekili olmuş.
Bir zamanların Başbakanı, Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, 6 dönemdir Meclis’te bulunuyor.Yılmaz, 17, 18, 19, 20, 21 ve 23. Dönem’de Rize Milletvekili.
MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu‘nun 6 dönemdir TBMM'de olduğunu biliyor muydunuz? Başesgioğlu, 18, 19, 20, 21. Dönem Kastamonu, 22. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili. Yine 6 dönemdir Meclis’te bulunan CHP İstanbul Milletvekili Ali Topuz, 12 Haziran’da yapılacak seçimler için adaylık başvurusunda bulunmadı. Topuz, 15(IV), 16(V), 18, 20, 22 ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili seçilmiş.
          Hükümetin kudretli bakanı ve Başbakan Yardımcısı, AKP Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, Meclis’te 5 dönemdir yer alıyor. Çiçek, 18. Dönem Yozgat, 20, 21, 22 ve 23. Dönem Ankara Milletvekili olarak gelmiş.
CHP’nin eski Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Önder Sav da 5 dönemdir Meclis’te yer alıyor. Sav, 15(IV), 16(V), 20, 22. ve 23. Dönem Ankara Milletvekili.
Ya taze CHP'li Kamer Genç'e ne dersiniz? 18, 19, 20, 21 ve 23. Dönem Tunceli Milletvekili olarak Meclis'e taşınıyor Kamer Genç..
           AKP Ankara Milletvekili Salih Kapusuz da 5 dönemdir Meclis’te yer alıyor. Kapusuz, 19, 20 ve 21. Dönem Kayseri, 22 ve 23. Dönem Ankara Milletvekili.
Başbakan Yardımcısı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Meclis’te 4 dönemdir yer alıyor. Arınç, 20, 21, 22 ve 23. Dönem Manisa Milletvekili.
           Vekillerin Liderleri de 3’ lemeye aday!
            Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise 2 dönemdir Meclis’te yer alıyor.
           Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 22. Dönem Siirt Milletvekili ve 23.Dönem İstanbul Milletvekili. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 22. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise 21. ve 23. Dönem Osmaniye Milletvekili.
            Şimdi “vekilimi” seçtim diyenlere bir soru daha yöneltelim. Siz vekilinizi seçtiğinizi senarken, birileri de hep kendini mi seçiyor yoksa?
          Yoksa “vekilimizi” seçemediğimiz için mi sorunlarımız başta geçim olmak kaydıyla azalacağına artıyor. Bu ve buna benzer soruların gerçek cevaplarını bulan emekçi halkımız cevapları bulduğu ölçüde kendi gerçek “vekillerini” seçme iradesini göstermeye başlayacaktır.